Perheterapia

Jan-Christer Wahlbeck kiteyttää perhepsykoterapian sisimmän ajatuksen ja tavoitteen seuraavasti:

”Kansainvälisissä tuloksellisuustutkimuksissa perheterapia on jo monta vuosikymmentä todettu olevan varteenotettava psykoterapiamuoto. Perheterapia on tuloksellista sekä sellaisenaan että muihin hoitomuotoihin liitettynä. Kukaan ei sairastu tai parane yksin.

Läheisillä, perheellä, suvulla, ystävillä ja työtovereilla, eli koko ihmissuhde-verkostolla on missä tahansa kuntoutusprosessissa keskeinen rooli. Läheisten ihmisten käyttäytyminen ja suhtautuminen vaikuttavat sekä myönteisesti että kielteisesti ja siksi on välttämätöntä, että heidät otetaan mukaan hoitoprosessiin alusta alkaen. Yhteiset istunnot, mihin läheiset ihmiset osallistuvat, mahdollistavat uudella tavalla rakentavan kosketuspinnan ja tilaisuuden lisätä sekä tunne- että ajatustasolla yhteisymmärrystä ja korjata väärinkäsityksiä. Perheen historia ja yksilön historia nivoutuvat tiiviisti toisiinsa ja tämänkin takia tarvitaan perheistuntoja riippumatta siitä miten kuntoutus muuten rakentuu.

Perheterapia yhden perheenjäsenen asioissa toimii samalla ennalta ehkäisevänä työnä muiden perheenjäsenten kohdalla.”

Jan-Christer Wahlbeck, 2008

Perhepsykoterapia sopii muun muassa:

  • Jos haluaa työstää omaa elämäänsä, sen solmukohtia ja omaa sukupuutaan
  • Perhesuhteisiin liittyvissä vaikeuksissa
  • Vanhemmalle lasten ja nuorten kasvuun ja kehitykseen liittyvissä kysymyksissä, erityistarpeissa sekä eri kehitysvaiheiden ja elämäntilanteiden tuomien haasteiden kohtaamisessa.
  • Nuorelle aikuistumiseen liittyvissä haasteissa.
  • Uusperheen muotoutumiseen ja perhesuhteisiin liittyvissä haasteissa.

Luettavaa:

Mitä perheterapia on?

Emotivo Perheterapia

Scroll to Top